Här får ni se lite bilder på olika aktiviteter man kan träna och tävla i, eller bara ha roligt med sin Irländska Varghund. Mental och fysisk träning.


Lure Coursing

Lure-coursing innebär simulerad harjakt och är ett sätt att få ett mått på vinthundens naturliga jaktegenskaper. På ett stort fält (ej fotbollsplan utan mer kuperat) placeras en maskin som drivs av ett bilbatteri. Maskinen drar in en lina som går runt 10-15 trissor och som är utplacerade så att banan går i kurvor. Längst ut på linan är en plastpåse knuten,"luren", som hundarna jagar. Banlängden varierar mellan 600-800 meter. Hundarna springer normalt i par. Titta in här för att få veta mer.

De här bilderna tog vi när vi var på den Amerikanska Specialen 2001.

Det vita ni ser framför hundarna är "haren".

Lydnad

Det går alldeles utmärkt att träna och tävla lydnad med en Irländsk Varghund. Rasen kan för en del tyckas svårlärd, men med tålamod och mycket träning kan även en "varghund" tävla lydnad. Det finns flera hundar som tagit sin lydnadstitel.
En hund av denna storlek bör ha en grundlydnad precis som andra raser för att fungera bra i vardagen. Med lite fantasi kan man förstå att en hund på 65-80kg som går sina egna vägar inte är att rekommendera...Dottern Nina går lite enkel vardagslydnad
med Rita hösten 2002
Agility

De här bilderna tog vi när vi var på den Amerikanska Specialen 2001. Att tävla med Irländsk Varghund i vanliga agility tävlingar kanske inte leder till några segrar, men det kan vara ett roligt sätt för hunden att bli aktiverad. De här hundarna verkade tycka att det var väldigt roligt men då var det också bara Irländska Varghundar som tävlade mot varandra.
Man skall dock tänka på att det är stora och tunga hundar, en viss försiktighet rekommenderas . Man skall absolut inte göra detta med en ung, ej färdigvuxen varghund då påfrestningen på lederna blir för stor.


© Kennel Casonidas 2012